Ароматни питки
500 гр. брашно
15 гр. прясна мая
10 гр. сол
50 гр*. зеxтин
320 гр*. вода
*по рецепта на Ричард Бертинет. В неговите рецепти течностите се теглят в грамове.

кокосови стърготини
гарам масала
1 жълтък разбит с малко вода

Поставяме брашното в купа. Втриваме с върха на пръстите маята в брашното. Посипваме солта и разбъркваме с пръсти.Прибавяме водата и зехтина и замесваме еластично тесто. Оставяме да втаса около 1 час или докато удвои обема си. Загрявамве фурната на 250*Ц От тестото оформяме питки, поставяме ги в покрита с пекарска хартия тавичка.Оставяме да втасат още 30 мин. Намазваме ги с жълтъка и поръсваме с малко кокосови стърготини и гарам масала. Слагаме във фурната и намаляме температурата до 220*Ц. Печем до готовност.